Veneția în sărbătoare

Festa della Sensa, este o sarbatoare caracteristica Venetiei. Acest eveniment, atrage un numar foarte mare de turisti anual, festivalul fiind cunoscut in lumea intreaga. Acest festival are ca scop aducerea in prim plan a istoriei orasului. Festivalul are loc pe data de 5 iunie.

 Fiind cel mai vechi festival, cunoscut si sub numele de Festivalul Inaltarii, acesta comemoreaza eliberarea Dalmatiei din mainile piratilor slavi, dar si semnarea tratatului de pace dintre Papa Alexandru al III-lea si Imparatul Frederic Barbarosa.

Venetia sarbatoreste Ziua Inaltarii, dupa ce a facut o pauza de peste 800 de ani. Festivalul incepe cu Ritualul Nuntii, o procesiune a barcilor elvetiene, moment in care este aruncat un inel in apa ce simbolizeaza casatoria venetienilor cu marea. In cadrul acestui festival, are loc si decernarea premiului „Premio Osella d`Oro della Sensa”. Acest premiu este destinat figurilor publice, institutiilor, dar si oamenilor simpli care au adus contributii la dezvoltarea Venetiei.

Inelul de aur, un simbol al acestui oras, este folosit pentru infratirea cu alte orase. In anul 2010, Venetia s-a infratit cu orasul Larnaca din Cipru, folosindu-se de un inel de aur, drept simbol al acestei regiuni.

Alte procesiuni care mai au loc in aceasta perioada, fiind caracteristice festivalului sunt procesiunea Dogelui, din Piata San Marco, dar si Sensa Market la Biserica San Nicolo din Lido. In cadrul acestui festival, mai sunt organizate si curese de canotaj in stil venetian, dar si o parada a cluburilor de canotaj din oras.

 De asemenea, mai au loc si alte evenimente care amintesc de faptul ca acest oras se infrateste cu marea. Festa della Sensa, este un festival la care ar trebui sa luati parte macar o data in viata, astfel incat sa va puteti bucura de cateva amintiri foarte placute si sa observati traditiile caracteristice Venetiei, cu care localnicii se mandresc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *