Cum dezinfectăm jucariile cu produse din bucătărie

Dacă aveţi copii mici probabil v-aţi pus deja întrebarea cum dezinfectaţi jucăriile fără a pune în pericol sănătatea acestora. Mulţi dintre părinţi aleg să le spele pur şi simplu cu apă curată sau să folosească detergenţi ori alte produse chimice, care sunt toxice.

Apa simplă nu îndepărtează decât o mică parte din bacterii. Multe dintre acestea rămân pe jucării, iar copiii mici obişnuiesc zilnic să le bage în gură. Din fericire există şi soluţii simple care ne scutesc de o cheltuială importantă şi nu necesită folosirea substanţelor chimice.

Putem pur şi simplu să ne uităm prin bucătărie şi să alegem câteva produse pe care să le mixăm şi să ne facem propria soluţie de dezinfectare a jucăriilor, fără a îi pune în primejdie pe cei mici. Pentru asta avem nevoie doar de apă distilată, de oţet alb distilat, de ulei esenţial de lămâie şi de ulei esenţial din arbore de ceai.

Cu siguranţă e foarte puţin probabil să avem apă distilată în casă însă putem folosi apă potabilă pe care o fierbem şi aşteptăm să se răcească. În felul acesta reuşim să scăpăm de bacteriile care există în apă.

Toate aceste produse trebuiesc mixate într-un vas curat. Cantităţile sunt foarte importante şi trebuiesc respectate. Vasul trebuie umplut cu aproximativ 650 de mililitri de apă şi cu 750 de mililitri de oţet. Mai trebuiesc adăugate câte douzeci de picături din fiecare ulei şi apoi trebuie mixat produsul final.

Cantităţile pot fi mai mari sau mai mici. Nu e importantă decât respectarea proporţiilor. Întodeauna oţetul trebuie să fie puţin mai mult decât apa. Produsul obţinut poate fi pur şi simplu pulverizat pe jucării sau acestea pot fi clătite în el.

Atunci când avem copii sub un an e important să dezinfectăm jucăriile de plastic sau cauciuc cel puţin de două ori pe săptămână pentru că cei mici le bagă foarte des în gură şi apoi le aruncă în pat sau pe podea, lucru ce favorizează depunerea microbilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *